Mange ville se Mehuken

Olje- og energidepartementet har stadfestet konsesjonen til bygging og drift av et vindkraftverk på inntil 160 MW i kommunene Bremanger og Flora.

Mange benyttet anledningen til å ta en kikk på turbinene på Mehuken da Kvalheim Kraft inviterte til åpen dag 14. mai. Dagen ble avsluttet med åpning av en flott ballbinge i Kvalheim.

Totalt var ca. 150 mennesker innom i løpet av de to timene den åpne dagen varte. Programmet var rikholdig, med blant annet visning av en film om byggingen av Mehuken II. ”Kinosalen” var i lagerrommet i servicebygget. Filmen er laget av Høgskolen i Volda og vil for øvrig bli tilgjengelig på YouTube etter hvert slik at alle kan se den.

Under den åpne dagen var to av turbinene åpne for besøk, henholdsvis en Vestas-turbin og en Enercon-turbin. Her fikk de besøkende omvisning av Kvalheim Kraft og Enercon-operatørene.

Videre ble det arrangert en kunnskapskonkurranse, der premien var å få ta heisen opp i en av Enercon-turbinene. (Se svarene på kunnskapskonkurransen her.) Det var også en konkurranse der man skulle gjette antallet erter i en flaske. Her var premien en modell av en Enercon-turbin.

Selvsagt fikk de besøkende også noe å bite i. Grendelaget stilte opp og stekte sveler og kokte kaffe til alle som kom innom. De hadde satt frem benker foran servicebygget slik at folk fikk sitte ned og nye godværet og utsikten.

Åpnet ballbinge

Etter den åpne dagen gikk turen videre til Kvalheim der det var åpning av en ballbinge som Kvalheim Kraft har vært med og sponset. Kvalheim Kraft spilte kamp mot grendelaget og vant 5-2.

Ballbingen i Kvalheim ble høytidelig åpnet 14. mai.